dimarts, 9 d’agost del 2011

MICROPOLÍTICA

Està a punt de nèixer MICROPOLÍTICA, un netlabel amb seu a Veneçuela però de vocació internacionalista, sorgit d'un altre segell anomenat BIODATA. Ambdós es dediquen a la música experimental però el primer neix amb la intenció de donar sortida a propostes de típus polític.
La música contemporània ha assolit una fama, sovint merescuda, de emmirallar-se en la estètica i el conceptualisme defugint l'enfrontament amb la realitat. Àdhuc el soundscape, basat en enregistraments de camp, ha cercat, la major part de les vegades, exclusivament el vessant estètic i lúdic del paisatge sonor, sense plantejar-se lectures ideològiques ni valoracions de tipus polític.
Una de les primeres referències, si no la primera, serà un recull d'obres inspirades en el Moviment 15M, i n'hi haurà d'altres basades en altres revoltes populars.
El món de la política és però molt ampli i te moltes vessants. Crec que puc afirmar que no hi caben totes. Es tracta d'un netlabel d'ideologia progressista i internacionalista. Vull dir que si ets fonamentalista catòlic o creus en la supremacia racial d'uns sobre els altres, t'hauràs de buscar un altre netlabel polític. Si creus que pots aportar quelcom a la lluita de pobles i persones per l'emancipació i fas música experimental, no t'ho pensis: espera que comenci el projecte vetllant les armes.

P.S. 2014
Aquell projecte de segell polititzat va durar ben poc. Els seus ideòlegs i conductors van marxar cadascú pel seu compte, això sí, de forma ben activa. El Senyor Sergio Sánchez aka Jazznoize va encetar el netlabel RIR o República Ibérica Ruidista on va recuperar alguna referència de Micropolítica. El Senyor Rakumin, des de Veneçuela, va continuar un temps amb Biodata, va tancar i, ara, tot just ha donat la primera empenta a La Internacional de la Angustia. Editora de CDs i netlabel. D'ambdúes i d'algunes de les seves publicacions en parlarem properament.

Pep Frías

Pepe Frías

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada